Translate

Sunday, October 30, 2011

Harga Tiket Punya Pasal...

Hai semua...(^___^)




Tiket mahal sangat..Jom kita protes!!




  Kamu tahu kan laman web FAM (Persatuan Bola Sepak Malaysia) di gondam oleh Hacker...Kenapa mesti nak Hack website tue...? Jawapannya ialah untuk menunjukkan rasa protes sebab harga tiket mahal...Mereka  (peminat / penyokong pasukan bola sepak) tak puas hati sebab harga tiket di naikkan..Jadi mereka perlu bayar RM50.00 seorang untuk masuk tengok perlawanan....


Kalau macam dia nie punya kosert, tiket ratus-ratus pun aku sanggup bayar..
Handsome tue..Tergoda aku..ehehehe...


     Katanya harga tiket mahal sangat, tue sampai nak  protes / boikot...Tapi, yang hairan dan ajaibnya kenapa bila ade jer konsert dari artis luar kalau harga tiket mahal tak nak protes / boikot..Secara sedar atau tidak kta nie dah macam mengagung-agung kan orang luar dan hasil dari luar berbanding anka tempatan sendiri dan produk dalam negara sendiri..Kenapa bila ada jer konsert artis omputih , korea misalnya sanggup bayar tiket mahal..? Tapi bila tiket bola pasukan sendiri dan negara sendiri RM50 terus nak protes..? Di mana jati diri kita? Katanya kita sayang negara kita, tapi kita lebih sokong orang luar dan bangga bila pakai jenama dari luar berbanding dari nak sokong orang negara sendiri dan produk buatan sendiri..Cuba lihat Jepun, macam mana Jepun boleh maju..Sebab mereka keluarkan produk yang bermutu dan berkualiti selain berinovatif, kreatif dan berteknologi..Satu perkara yang lebih penting,mereka juga menyokong produk buatan negara sendiri..Tapi kita....? Marilah sama-sama kita renung-renungkan kembali...






   Ok, di kesempatan ini nak ucapakan tahniah buat pasukan Negeri Sembilan yang dah menang 2-1 keatas pasukan Terengganu dalam perlawanan akhir Piala Malaysia malam tadi...Buat Terengganu, jagan putus ase..Next year boleh cuba lagi..Mana tau ade rezeki kan..Oh ya, untuk malam tadi saya sokong Terengganu..Sebenarnya, saya adalah penyokong Kelantan, tapi memandang kan Kelantan tak masuk final, so saya sokong Terengganu, lagipun negerinya kan sebalah menyebelah..Boleh ke macam tue..? huhuhu..Eh, saya orang Johor tapi sokong Kelantan..? Tak de jati diri lah nie..huhu..Takpe , Menang kalah tue adat pertandingan kan, so buat apa nak marah-marah kan..Macam tue jugalah masa Manchester United menentang Manchester City, walaupun pasukan kesayangan saya Man U tewas teruk masa perlawanan tue, tapi saya tetap akan terus setia sokong Man U..Glory Glory Man Unted...(^____^)

.
.




Ok, sebelum berundur diri mari kita tonton video nie..Kat dalam video nie ada komen dari artis korea 2AM pasal gadis-gadis Malaysia..:-





PS:- Entry hanyalah pendapt picisan pemilik blog..Sebnarnye saya pun masih muahsabah diri  / masih belajar untuk sokong produk buatan tempatan..Kredit gambar google image, redit video youtube..

3 comments:

Namee Roslan said...

Fam kena hacked..hihihi.manusia mana lah yg hacked tu kan. em kalau beli ticket westlife harga 500 bukan main mudah. harga tiket boleh naik sikit, smua marah dah. :D

Hana Soffelia said...

Saya org Kelantan tapi sokong Negeri Sembilan. Bolehkan? hikhik

Terbang Bersamaku said...

Namee Roslan:- tuelah kan, bla artis luar buat konsert memahal tak nak pulak boikot atau hacked website jual tiket..bagi sokongan lgi ade..huhu..


Hana Soffelia :- boleh jer..tak salah pun..hak masing2...hehehe..

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...