Translate

Monday, July 18, 2011

Juvana Dah Tamat....






Drama Juvana nie dah pun tamat bersiaran tadi...
Saya memang suka drama yang macam nie, yang banyak pengajaran walaupun banyak babak gaduh...
Takpe, saya pun memang suka tengok cerita yang ada lawan-lawan nie, barulah trill kan...
Takkan lah nak jiwang 24 jam, huhuhuhu....(^_____^)
Episode terakhir nie memang the best....
Drama nie banyak pengajaran sebenarnya...
Setiap watak pelajar  yang  ada dalam cerita nie ade cerita tersendiri (kisah silam masing-masing kenapa mereka sampai masuk sekolah juvana)...
Cerita nie sangat berkait rapat dengan isu gejala sosial remaja masa kini yang makin meruncing..
Dan perkara ini di garap dengan baik melalui drama bersiri ini...
Sekalung tahniah ingin saya ucapkan buat penulis skrip dan pengarah drama ini juga tenaga kerja nya..
Tahniah juga kepada semua para pelakon yang berjaya menghidupkan watak masing-masing...
Saya suka ending cerita nie, selepas 10 tahun Daim akhirnya jadi cikgu dekat sekolah tue...
Nie boleh dijadikan contoh buat  remaja di luar sana yang merasakan diri mereka tak boleh berjaya, tapi sebenarnya mereka punya potensi untuk menjadi orang yang berjaya, tapi sayangnya mereka tak tahu macam mana nak capai kejayaan...
Situasi nie berlaku pada watak Daim, yang mana dia dah berasa sangat putus asa apabila di masukkan ke dalam sekolah juvana dan  seringkali di buli  dnegan teruk, hinggalah Cikgu Zakiah memberikan Daim kata-kata motivasi dan nasihat, dari situlah baru Daim sedar akan potensi dirinya....
Rakan-rakannya yang lain pun menunjukkan reaksi positif untuk berubah kearah kebaikkan akhirnya kecuali watak Botak...

Nie blog Daim atau nama sebenarnye Zahiril adzim:-


P/S:-Entry ini adalah pandanagan peribadi saya terhadap drama bersiri Juvana ini, gmabar adalah ehsan Google Image...

Nota:- Apa yang baik kita jadikan pengajaran, yang buru kita jadikan sempadan...


9 comments:

Roti Telur said...

layan gak cite ni..best..huhu..

ct N honey said...

klu nak tgk rakaman livechat malam tadi jomlah ke blog

syiela said...

best... smlm saya pakai baju biru aiman cakap mama masuk geng botak sebab pakai baju biru. Abang geng baik sebab pakai baju putih... pulak

Aina said...

citer ni best tp x penah tgk 1 episod pun sbb anak2 jantan akak tu seme nak tgk sama.x bagi derang tgk sbb umur pun bawah 8thn.takut mesej baik tu x sampai kat diorang.yg nampak yg aksi btumbuk je

Nour Akmal said...

nantikan juvana2..
huhu..acah je..=p

Terbang Bersamaku said...

Roti Telur :- Yup, tau takpe..cerita nie memang best...(^________^)

ct N honey:- Live chat..?? Perghh best nye..(^____^)

syiela:- bdak2 kecik mcm-mcm ragam kan..huhuhu..anyway mase tengok cerita juvana nie sy pun pkai baju biru jugak..tapi sy sokong team Daim..! hehehehe...

Aina:- Yup, kanak2 bawah umur perlu pemantauan...

Nour Akmal:-Juvana 2....? wah best tue...sy pun harap2 ade Juvana 2..:)

hyemynameisrasyid said...

juvana mmg terbaik la.,^^
wooh.,daim pon ada blog.,muka dia sesuai je nama daim.,hehe

sergeant keroro said...

tak sempat nak tengok T.T

Terbang Bersamaku said...

hyemynameisrasyid:- yup, tau takpe...abest kan cerita nie..
Ha..jomlah kta follow ramai2 blog die..(^____^)
~Maybe sebab muka dia nampak innocent, sebab tue dia mmg sesuai bawak watak daim tue..

sergeant keroro:- Ruginya...takpe jgn sedih2..cer try bukak website TV3 tak pun Tonton.com.my ke..mane tau leh tgok kat website nie..:)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...