Translate

Sunday, July 24, 2011

Apabila Perempuan Minat Bola...



Salah ke perempuan minat bola??
~Tak Salah~
~Sebab masing-masing punya hak untuk meminat sesuatu jenis sukan tue dan bola sepak nie peminat nya tak mengira jantina~
Kerap kali kita dengar apabila seseorang perempuan mengatakan yang dia meminati bola sepak kemudian pasukan kegemarannya adalah gergasi Eropah seperti Arsenal, Liverpool, Chelsea, Barcalona, REAL MADRID, MANCHESTER UNITED dan lain- lain....
Maka tentunya perkataan seperti ini akan keluar:-
"Alah... tue minat bola ker, minat football player yang handsome..."

Erm...tak di nafikan lah apa yang dicakapnya nya tue mungkin ada kebenarannya jugak..hehehehe...
Tapi, pendapat saya kalau seseorang pemain bola sepak tue harap handsome jer atpi skill permainan tue takde , main bola kat padang macam nak tak nak jer  dan tendang bola nampak macam lemah gemalai sangat...
Rasanya ade ker orang nak minat...???
Pendapat saya secara peribadi, saya meminati dua gergasi Eropah Manchester United dan Real Madrid bukan kerana di dalam pasukan itu terdapat pemain-pemain bintang yang berwajah kacak semata-mata..
Tapi skill perlawanan tue penting...
Contoh macam  Wayne Rooney dia punya skill yang tersendiri yang hebat...
Christiano Ronaldo misalnya, walaupun kehidupannya peribadi penuh dengan kontroversi yang tak habis-habis, aweks keliling pinggang...tapi skill permainan bola nya sangat bagus dan handal..Dia sangat tangkas dan berdidikasi bila di padang bola..Jadi abaikan sahaja sisi negatif pada dirinya yang penting skill di padang...
Lionel Messi juga punyai skill perlawanan yang sangat bagus, hebat dan boleh di kagumi...
David Beckham pun sangat handal di padang dan dia juga dikagumi bukan kerana hanya fashion rambutnya yang menjadi ikutan remaja lelaki, tapi juga kerana ketangkasannya di padang bola..
Wajah yang tampan hanyalah bonus...Tapi jika seseorang pemain itu hanya berwajah menarik tapi mutu dan skill perlawanan tue hampeh pasti dia tidak di minati..
.
.
.

Tahniah buat skuad bola sepak wanita Jepun yang telah menjadi juara kejohanan bola sepak wanita dunia...!
Ha..Siapa kata wanita tak boleh minat bola....?
Contoh dah ada dah nie...Nyata skuad bola sepak wanita jepun lebih dahulu menggondol gelaran juara dunia berbanding skuad bola sepak lelakinya...


P/s:- Ini adalah pendapat peribadi penulis berkaitan topik ini...Gambar adalah diperolehi dari Google Image..

9 comments:

Zyash said...

kalau bagi zyash plak...hehe.. kalau dulu ex suka bola..so zy pun suka gak bola...tapi skrg en ash kite ade kerung...so zy pun tak heran ngan bola ne...huhuhu

Aina said...

masa zaman sekolah sampai kolej dulu akak mmg minat bola.mmg fanatik dan patriotik.ms tu x kenal sgt yg international.tp world cup mmg follow sampai sanggup kunci jam bangun pagi.kalau bukak npaper, msti 1st page bukak halaman sukan.tapi since pasukan pahang dan malaysia jatuh merudum terus akak give up.hehe kecewa sgt ms tu.lepas masuk u, dah x jumpa geng yg minat bola terus minat tu jd kurang.lepas kawen barulah kembali hangat sikit sbb hubby rajin gak tgk bola walaupun x fanatik.bab pompuan minat bola sbb hensem player tu mmg akak anti betol org mcm tu.teringat ms kolej dulu ade member yg spesis tu, 1st time tgk bola pun sbb player tu hensem.sekali team diorg tu menang, team kami diejeknya.huh apa lagi tambah sakit hati ler..diakui ramai pompuan minat satu2 team tu sbb ada player yg hensem tapi ramai gak yg x hensem tp bagus kan.apa nk buat taste org lain2.tpulang citarasa masing2.sekian pendpt akak.sori panjang mcm entri lak:D *minat real madrid gak:)

sekamar rindu said...

salam...

dah ramai wanita yg minat bola...dulu masa final piala FA kelantan lwn Terengganu..ada makcik berumur lebih 50 tahun pun gi stadium bukit jalil..

syiela said...

zaman sekarang tak kisah perempuan minat bola.. bab palyer hensem tu rsanya kebanyakan sbb tu kot jadik peminat.. tapi bagi saya biarlah bakat yang menjadi ukuran.. rupa tu just bonus

Terbang Bersamaku said...

Zyash :- ehehehe..kira minat bola nie leh bergantung pada minat pasangan kta juga lah ye...huhuhu...

Aina:- wah...kak aina pun minat bola juak...(^____^) hehehe...yup, ramai juga -perempuan yg minat bola sebab player handsome..

sekamar rindu:- yup, betul tue...mmg dah ramai perempuan minat bola...wah..itu betul2 pminat fanatik..(^____^)

Terbang Bersamaku said...

syiela:- Yup, betul tue saya setuju dgn pendapat awak..(^___^)

nelly said...

kalau nelly tengok bola .best jek lau masuk gol !
tapi ., kalau tak ..sampai besok frustt !

Orange said...

Skuad Kebangsaan Lelaki=Harimau Malaya@Muda

Agak-agak...kalau ada skuad wanita...apa namanya kuikui...

Terbang Bersamaku said...

nelly:- yup, samelah kita...sy nie slagi tak habis perlawan bola tue, mulut nie memang takkan berenti2 bagi comment..ehehehe...(^____^)


Orange:- kalau skuad bola wanita, kita namekanlah harimau cute...sebab pempuan kan cute..hehehehehe..(^____^)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...