Translate

Monday, February 25, 2019

I'm Married

Hai semua...
Sebenarnya hujung tahun lepas saya dah kahwin....!
Hehehe...(^___^)
Bukan niat nak berahsia atau tak declare kat blog nie...
Semuanya sebab saya tak ada masa nak update blog...
Serious busy dengan kerja dan hal-hal nak uruskan kenduri kahwin.. bila dah kahwin lagilah busy kan.... Lagi pulak saya takde laptop kat rumah... Laptop memang ada tapi dah rosak... Hurm...Pernah lah update blog guna handphone tapi kurang feel lah dan susah sikit nak taip + upload gambar ke video...hahahaha.. Maybe faktor umur kot... :p
 So nie kebetulan harinie amik cuti, jalan-jalan dan lepak cc (benda yang dah lama tak buat last saya pegi cc zaman remaja dulu... :p)
Actually kita orang nie sebenarnya satu sekolah...(tapi masa nie tak bercakap langsung)
Satu kelas masa tingkatan 4 & 5 dulu...Masa tingkatan 5 saya penolong ketua kelas.. selalu lah catit nama dak-dak yang ponteng kelas & buat bising...
Kelas sebelah-sebelah masa tingkatan 3... ( langsung tak bertegur masa nie)
Kali pertama terserempak masa tingkatan 2... Masa tu kita nagkat meja kerusi dari tingkat 3 ke bawah... Dia kat library sekolah kat tingkat 3... Perhati je kita... Dia kata dia pelik kenapa kita asyik kena angkat meja kerusi je bila ade exam (yelah masa tu zaman kena buli!)..Dia perhati jelah... Tak tegur pun kita & tak tolong pun :p
So macam mana boleh kahwin nie?
Tahun 2010/2011 dia pernah lah chat kita, dan kitaorang pun chat-chat lah... Lepastu dia ajak jumpa.. Banyak kali ajak jumpa tapi kita taknak... Sebab masa tu fikir muda lagi kan.. Niat memang nak fokus kerja je... Sebab masa tu memang busy lah dengan kerja... So malas nak fikir yang serious relationship nie...Sebab tak ready.. Lepastu kitaorang langsung tak contact each other... December 2017 dia chat kita semula...  Bulan Januari 2018 jumpa...Couple & dia ajak kita kahwin....  Bulan 3 merisik + bertunang... Bulan 9 nikah... Bulan 10 bersanding...Sekarang nie dah 5 bulan lebih nikah... Hehehe... Tolong doakan kita orang happy till jananh ye...














Bila ingat-ingat balik kisah kita orang nie macam dejavu pulak... Sebab sebelum nie saya pernah buat puisi  Sketsa bukan cinta pertama  . Bila baca-baca balik kisah kita orang nie sama macam puisi saya... hahahha... Masa saya buat puisi tu tahun 2015...!


boleh baca balik puisi tu kat sini:

http://merpatiputih88.blogspot.com/2015/06/sketsa-bukan-cinta-pertama.html

Wednesday, July 11, 2018

2018... I'm Back!

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua pembaca blog saya...

   Setelah sekian lamanya bersawang, berhabuk... Yeah... Now I'm Back!

Apa lah terjadi kat tuan punya blog nie kan... Sebelum nie selalu je update... Dua tiga tahun kebelakangan nie senyap sepi je kan... Ada  update pun satu dua entri je... Tahun nie langsung takde update ape-ape eh... Huhuhu... Sorry u all... Padahal punya banyak isu semasa yang berlegar-legar sepanjang tahun 2018 nie kan... PRU 14, Malaysia Baru, World cup & banyak lagi lah isu-isu
masyarakat setempat... Selain dari masaalah takde laptop, masa yang kurang, masaalah-masaalah yang saya hadapi sedkit sebanyak menganggu kosentrasi saya untuk berblog nie... Ye idea tu ade, tapi macam terbantut pulak kan... Nak buat entry pakai handphone bukan tak boleh, tapi ia sangat mencabar lah... Sebab taip pakai laptop pun asyik salah eja je kan...hahahhaha...Apetah lagi pakai handphone nie... Lagi lah kena double triple check sebelum publish entry...hahahaha...

   Masa saya tak update-update blog nie, saya pernah jer cuba taip entry panjang-panjang kat fb personal saya untuk ubat kerinduan taip artikel kat blog nie... Tapi tulah dia, feel tu takde.. Kat fb nie tak sama dengan kat blog... Entahlah eh, saya rasa kalau nak berkongsi pendapat tentang isu-isu semasa nie saya lebih suka kat blog nie rasanya... Feel tu lebih sampai... Sebab dekat blog nie kita lebih bebas bersuara & bagi pendapat, boleh taip entry panjang-panjang tak sama macam social media yang lain... Ye, kat fb tu boleh je kalau nak taip artikel panjang-panjang tapi rasa tu tetap tak sama. kat blog jugak lagi best!  Dah tu dah apehal tak reti-reti nak update blog.. hahahahahaha....(>_<)"


Di sini saya selaku pemilik dan penulis blog picisan merpatiputih88.blogspot. com ingin mengucapkan  selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin...Maaf juga ats segala kekhilafan & kekurangan saya sepanjang saya berblog di merpatipuih88.blogspot.com nie...

InysaAllah dalam masa terdekat nie akan diusahakan untuk laptop tu.. So lepas nie boleh lah sis berblog mcm dulu-dulu...hehehehe...

Thursday, October 12, 2017

Puisi: Menyendiri....




Jangan ditanya kenapa aku memilih menjauh diri...
Jangan ditanya kenapa aku berjauh hati...
Jangan ditanya mengapa aku berdiam diri...
Jangan ditanya kenapa dan mengapa lagi...
Kerana apabila aku bersuara nanti tetap akan dipersoal lagi...
Lebih baik aku begini...
Merawat dan menjaga hati sendiri...
Itu lebih baik buat masa ini...
Biar aku dilihat "JAHAT" di mata semua...
Tak mengapa aku dah biasa...
Terbiasa disalahkan atas alasan yang aku juga tak pasti...
Terbiasa dilukai dan terluka berkali-kali...
Aku cuma manusia biasa...
Juga punya hati dan perasaan yang perlu dijaga...
Aku bukannya insan yang suka bermain tarik tali...
Jika tidak katakan tidak...
Jika ya katakan ya...
Usah bermain tarik tali...
Kau pijak hatiku lagi dan lagi...
Kau guris hatiku berkali-kali...
Sakitnya luka itu aku pendamkan sahaja sendiri...
Kau datang dan pergi sesuka hati...
Ibarat aku tak punya nilai di mata kamu...
Siapa aku di hati kamu...???
Aku juga tidak tahu...
Keliru aku sungguh keliru...
Sikap dan layananmu mengelirukan aku...
Pening memikirkan sikapmu...
Kenapa kamu begitu...?
Adakah aku cuma sandaran sementara...?
Sementara kamu kekosongan menantikan cintanya dia...??
Tapi....
Sudahkah kamu lupa...
Kamu datang kepadaku membawa sejuta harapan...
Kamu datang bersama bintang bulan impian masa depan...
Lalu mengapa kamu juga yang memusnahkan harapan dan impian itu...???
Mengapa kamu mungkiri janji-janji kamu kepadaku...???


p/s: Puisi ini adalah ciptaan dan idea sepenuhnya saya selaku pemilik dna penulis blog ini (http://merpatiputih88.blogspot.com/). Sebarang ebntuk penerbitan semula adalah dilarang sama sekali. Hakcipta terpelihara.

sumber gambar: google image


Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...