Translate

Saturday, July 23, 2011

Harap Skuad Harimau Bangkit Kembali !!!



Agak kecewa malam nie...
Tadi selepas selesai solat maghrib dengan semangat berkobar-kobar saya pun dok mengahdap depan tv...
Nak tengok bola Malaysia Vs Singapore secara live..
Almaklumlah tak dapat tengok dekat stadium...
Walaupun stadium tue nun seberang tambak jer haa...
Tapi kalau takder pasport jangan mimpi lah nak pergi even dekat jer....
Jadi, saya pun tengok jer lah secara live kat Tv...
Sokong pasukan mana...?
Mestilah MALAYSIA..!!
Saya pilih untuk tengok guna Channel 5 (channel tv singapore) sebab nak tahu ape yg dorang dok komen pasal pasukan kita ...
Separuh masa pertama memang kecewa sesangat sebab singapore dapat 4 gol dan malaysia cuma dapat 1 gol jer....
Tapi pada separuh masa kedua pasukan Malaysia bangkit dengan ledakan 2 gol, jadi ia mengikat pasukan negara lawan dengan kedudukan singapore 4 vs Malaysia 3...
Masa nie semangat saya memang dah berkobar-kobar ....
Tapi akhirnya Malaysia tumpas apabila singapore dapat jaringkan gol yang ke 5..
Masa tue jantung saya dah macam nak melompat jer...
Dan sehinggalah wisel penamat di tiupkan kedudukan masih sama iaitu Singapura 5 vs Malaysia 3...
Kecewa...??
Ya sedikit kecewa...
Tapi saya berbangga kerana pasukan negara saya menggunakan 100% pemain asal negara sendiri dan bukannya bercampur dengan PEMAIN IMPORT seperti pasukan lawan kita malam nie...
Buat pasukan Rimau, sila asah kuku dan taring kamu...!!
Saya yakin pasukan kita boleh menang dengan keazaman dan ketekunan yang tinggi serta semangat bekerjasama sesama pemain (memang sangat penting)....
Perbaiki kesilapan pada hari ini agar kita beroleh kejayaan pada masa akan datang..
Buat lah yang terbaik untuk sesi perlawanan pusingan kedua menentang Singapura pada 28 July ini di Stadium Bukit Jalil nanti...
Oh ya, 28 July tue hari istimewa buat saya...Jadi saya harap pasukan Harimau takkan meghampakan saya..
Saya harap Harimau dapat baham Singa....!!

P/s:- Entry ini adalah pendapat peribadi penulis blog ini mengenai topik ini. Gambar adalah diperolehi dari Google Image...

7 comments:

azwa amani said...

amani tak minat sanagt bola..hehehe.. tapi sokong Malaysia

Aina said...

Insha Allah boleh bangkit semula:)

sergeant keroro said...

betul, kecewa tengok first half. huhu T.T

ILA HonEyBuNNy said...

ramai kecewa yer...hehe...

tadi kul 8 terus keluar makan...xsempat tgk bola...heheh

Terbang Bersamaku said...

azwa amani :- huhuhu...takpe..yang penting sokong pasukan negara kita...(^____^)

Aina:- Yup, InsyaAllah...Sama-samalah kita doakan bua pasukan negara kita...

sergeant keroro :- Yup, tau takpe..mmg kecewa gila time tue..saya hampir-hampir tercekik tulang ikan cencaru tadi..sebab tengok bola sambil makan ikan panggang, dah tue mulut tak henti2 komen...huhuhu..

ILA HonEyBuNNy:- Yup, memang kecewa...ohh...takpe leh tgok paper esok...huhuhu..

sekamar rindu said...

salam..

masih ada peluang untuk malaysia..

Terbang Bersamaku said...

sekamar rindu :- Yup, harap-harap macam tue lah...:)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...