Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh (اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ)
Salam Sejahtera
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Aku Menulis Bukan Kerana Nama, Aku Menulis Bukan Kerana Mahu Popular, Aku Menulis Bukan Kerana Mahu Mengejar Pangkat Dan Harta...~
♥Merpatiputih88♥

Saturday, June 18, 2011

Selamat Hari Jadi Adik....


Hari nie...18 Jun 2011 adalah hari ulangtahun adik lelaki saya yang ke 21 tahun..
(umur dia muda dua tahun dari saya)
Tapi kali terakhir kami sekeluarga dapat menyambut Birthday adik saya adalah pada 18.Jun.1997..
Pada masa tue kalau tak silap ada perlawanan bola sepak kat stadium yang dekat dengan rumah saya nie..
Itu adalah kali pertama saya tengok bola secara live, dan dari situlah start saya minat dengan bola nie..
Emak dan adik saya memang tak minat bola..
Masa tue, adik nangis sekuat hati nak balik dan katenye die nak jugak makan Mc'D dan tak nak tengok bola..
Sebab ayah dah janji nak celebrate birthday dia kat Mc'D dan tup-tup kena pulak tengok bola..
Jadi, Kami sekeluarga pun keluar dari stadium.. walaupun perlawanan tue tak habis lagi...
Tiket tue ayah bagi jer kat bebudak yang nak tengok bola tapi takde tiket..
Nasib baik masa tue sempat jugak sampai Mc'D walaupun dah nak tutup..
Sebab,itulah kali terakhir kami dapat buat sambutan untuk die sebelum die pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya pada 31.08.1997...
Dulu saya selalu lah jugak marah-marah dia..Selalu lah jugak kami bergaduh berebut mainan..
Bila dia dah takde..Menyesal memang seumur hidup..
Lebih-lebih lagi pemergian dia yang mengejut, dan dia memang takde sebarang penyakit..
Saya rase sayalah kakak paling teruk dalam dunia sebab tak pandai jaga adik dan tak dapat selamatkan dia masa die jatuh..
Lebih-lebih lagi sayalah yang ajar dia panjat sana, panjat sini..
Masa tue memang susah nak terima kenyataan, sebab die cuma jatuh tembok setinggi dua kaki sahaja.. lepas dia jatuh pun dia boleh bangun dan berjalan macam biasa..
Siap boleh buat lawak lagi ade..Tapi masa nak maghrib tue dia mengadu sakit perut..kemudian family saya nak hantar die pegi hospital naik kereta pakcik..
Dia meronta-ronta tak nak, dan lari balik masuk dalam rumah..
Akhirnya dia meninggal dalam perjalanan nak pergi hospital, sebab mase tue jalan jem sebab ada sambutan Hari Merdeka....
Kesannya sampai sekarang saya tak pernah sambut 31 Ogos dan tak suka tempat yang sesak-sesak sangat..
Sekarang nie dah jadi fobia pada tempat tinggi dan takut nak panjat-panjat..

Sekarang nie saya dah tinggal sorang jer...
Sejak dari kematian adik saya, saya dah jadi anak tunggal..
Ramai yang kata untung jadi anak tunggal..
Tapi sebenarnya saya tak suka..
Sebab saya sunyi takde adik beradik macam orang lain..
Sekarang nie saya harap dan berdoa agar emak saya sembuh sepenuhnya dan sihat seperti sedia kala..
Dan saya tak mahu  kehilangan emak saya pula....

Moral:-Sayanglah Insan yang berada disekeliling anda....Hargailah dan sayangilah die selagi die masih ade....

4 comments:

azian azman said...

eh??ade adik?ingat akak anak tunggal..

Terbang Bersamaku said...

yup, ade sorang...tapi dia dah meninggal..(T____T)
Jadi, sekarang nie akak memang dah jadi anak tunggal..

tebyBABYbiee.... said...

selamat hr 18HB ... n Happy Birthday Adik Adam ...

Terbang Bersamaku said...

tebyBABYbiee....:- Yup slmt hari 18, same2 kita doakan kesejahteraan rohnye ye...ade mase nnt dtg lah lgi...(^____^)

Special Notes For My Dear Darling

~"YOUR LOVE IS LIKE AN OCEAN THAT’S FLOWS INTO MY SOUL,YOUR VOICE IS SWEET LIKE MUSIC THAT CALMS MY LONELY WORLD,YOUR HANDS IS MY PROTECTION FROM HURT DEEP DOWN INSIDE,I CAN’T DO MUCH WITHOUT YOU I CAN'T GO ON ALONE"~merpatiputih88.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...