Translate

Friday, September 9, 2011

Mobile blogging via maxis hot ticket

Kali pertama buat entry guna handphone! Huhu..laptop saya rosak lagi..kelmarin dah repair kat kdai tp makin rosak teruk,makin tak bleh nk on langsung! Bila saya call orang kdai tue dia langsung tak angkat..macam nie ke cara layan customer? Kalau macam nie lah memang businessboleh drop..sebab dalam konsep sales & marketing, "customer is always right"...kepuasan pelanggan perlu di utamkn,dan perlu kawal mutu produk + perkhidmatan yg dberikan..barulah customer tak lari..even kalau dia tak boleh nk repair lappy saya cakap lah bterus terang,saya bukan nk marah dia pun..saya cuma nk tanya kenapa lappy saya makin hang lepas dia tukar jadi windows 7,dan kenapa terus langsung tak boleh nak on..nk marah2 pun tak guna,sebab saya bukan spesis mcm tue...
Sekarang lappy saya sedang dibaiki oleh kawan sekerja ayah saya..Bro yang betulkan lappy saya nie cakap,saya punya lappy ada masaalah dgn dia punya windows dan graphic card...harap2 hari isnin nanti dah ok...rasa macam nak beli lappy baru jer..tapi,kalau nak beli lappy baru nampaknya saya tak boleh lah nak renew insurance + road tax awal tahun depan nanti...huhuhu.. nampaknye perlukan kerja part time untuk beli lappy baru..huhuhu.. hidup tanpa laptop adalah umpama bernyawa, tapi tak punya oksigen untuk bernafas... Saya sayang laptop saya,(T_T)

"Sayangilah laptop anda selagi ia masih boleh berfungsi,"

Ps:-Esok(10.09.2011) ada sambutan hari kemerdekaan peringkat negeri johor,majlis akan diadakan di batu pahat...
Sambutan hari kemerdekaan peringkat daerah johor bahru pula akan diadakan pada 11.09.2011 di dataran bandaraya jb..=)

5 comments:

sifu im said...

nak, pak cik dlu tym zaman jepong x penah pakai lappy pon..tp leh idop aman sentosa je..haha

Namee Roslan said...

kesian lappy sakit. hehe. takpe tunggu dia sihat.. :)

Awan Biru said...

Ya, tanpa lappy maam ada yang kurang sajakan.

meaw said...

laptop lah penyeri hari ke hari,haha :D

Terbang Bersamaku said...

sifu im :- huhuhu..tu zaman jepon...
sekarang zaman IT.. hehehehe...
Terima kasih sbb sudi singgah blog saya..=)

Namee Roslan :- Sekarang lappy saya dah sihat semula... =)

Blogger Awan Biru:- tau takpe, takde lappy hidup terasa sepi..huhuhu..(^____^)

meaw :- betul tue (^___^), tanpa laptop mmg kurang berseri,sbb takleh nak buat blog...

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...