Translate

Tuesday, September 6, 2011

Laptop yang sakit tenat kini dah pulih....







       Beberapa hari sebelum raya laptop nie terjatuh dari meja! semuanya sebab kucing saya yang gedik + manjer terlebih tue lah..Dia ngamuk sebab tak dapat makan jajan kegemaran dia (keropok rota-perisa udang)..Masa tue saya tengah nak update blog, lepastue dia datang dekat saya mintak jajan, saya buat tak tahu jer..sebab baru jer leaps bagi dia makan..Lepastue terus dia tarik wayar  batery lappy nei, terus terjatuh lappy nie..Nasib baik sempat sambut lappy nie, so takde lah jatuh terhepas.. Fuhh lega..tapi celcom broad band nie dah bengkok! so bila nak online kena lah alas broad band nie degan ape-ape mcm tisu ke ape..Sangat terseksa..


       Hari sabtu lepas lappy nie langsung tak leh nak on..bila on jer terus termati pastue jadik stanby mode, tak tau lah nak standby kemana..bila biar dalam dua tiga minit terus standby mode balik..baru on dua tiga saat terus termati..nasib baik sempat transfer semua gambar-gambar dan file-file penting yang ade dalam lappy nie ke pendrive..lepastue bawa pegi kedai komputer..Orang kat kedai tue janji ari ahad dah ok, lepas dah bayar dan dah bawak balik lappy nie..lappy nie masih macam tue jugak..tak leh nak on..Nie nasb baik dah ok, barulah lega sikit..tapi masaalahnya lappy nie dah tak guna Windows Xp macam biase, sekarang orang kedai tue dah tukar jadik windows 7..nampak gayanya macam kena tambah RAM lagi..sebab tahap kelajuannya semakin slow kalah kura-kura belajar merangkak!  Harap-harap lappy nie ok dan tak sakit-sakit lagi lepas nie..=)

6 comments:

Heidi Shafiq said...

aku dah masukkan RM10ribu dalam akaun ko.. pasni ko gi beli lappy baru ye.. :)

Terbang Bersamaku said...

wah..10 k..? dari beli lappy baru baik tukar kereta baru terus..hehe..

~err lappy tue rosak lagi..makin teruk ar..:(

Namee Roslan said...

hey sorry to hear that. so dah ok ke belum ni?

senyumSOYA said...

adei..sayang kan kalau lappy rosak..
penah rasa..cm nak menanges,..huk3~

Aina said...

nakalnye kuceng dia..nak mkn rota yer.Hehe..

hopefully ur lappy akan sehat sepenuhnya nnt..:)

Terbang Bersamaku said...

Namee Roslan:- belum ok lagi...makin teruk ade lah..tak boleh nak on langsung..duit dah bayar dah..huuu...

senyumSOYA :- tau takpe nie bukan stakat rasa nak nangis jer..dah rasa nak meraung pun ade nie..

Aina:-kucing sy tue terlebih manje..paling sakit ati bila parents sy tetap backup dia even dia dah jatuhkn lappy sy..huhuhu..:'(

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...