Translate

Sunday, May 8, 2011

~Sepetang Bersama Bonda Tersayang~(^_^)♥

Hari nie  hari Ibu kan..?
Awak semua dah bagi ucapan atau hadiah atau sambutan pada Ibu belum?
Kalau belum, cepat-cepatlah buat ucapan ye..
Bukannye susah pun..
Ini adalah salah satu cara kita menghargai Ibu kita...
Sejak saya berusia 7 tahun lagi saya dah pun  bagi ucapan dan buat sambutan untuk mak saya..
Zaman sekolah rendah dulu-dulu saya cuma bagi mak saya at least sekuntum bunga ros dan kad ucapan yang saya buat sendiri (pakai manila card jer, tulis pun pkai pensil dan wat touch up sikit gne pensil colour luna dan crayon..huhuhuhu...).
Masa tue kalau ada rezeki lebih baru beli kan hadiah..(hadiah biasa-biase jer..maklumlah dak sekolah rendah..gne duit tabung jer ar...huhuhu...)
Bila dah sekolah menengah baru pandai beli card kat kedai,(card siap bunyi-bunyi lagi)..
Masa nie dah pandai masak. So, saya akan masak untuk mak (walaupun lauk simple-simple jer...sebab kalau nak makan kedai memang tak mampu...belum kerja lagi kan...hehehehe...)
Bila zaman saya dah sambung study pulak..saya cuma bagi ucapan jer kat mak (kalau masa hari ibu tue saya tak dapat balik)
Tapi kalau saya dapat balik rumah (free dari segala assigment dan macam-macam perkara). Saya akan belikan mak hadiah, card dan kek...
                 Tapi sekarang saya dah kerja...So, adalah wajar saya sambut Mothers Days nie dengan sesuatu yang special sikit..
Mula-mula ingat nak masakkan untuk mak saya jer..
Tapi memandangkan cuaca kat Jaybee searang nie panas..
Jadi saya amik keputusan untuk tidak menyebabkan bertambahnya "Global Warming" dan untuk jimatkan masa jadi saya pun ajak mak saya makan kat luar jer...(Eceh ayat tak tahan...ehehehehe..)
So apa lagi start enjin, terus bergerak ke  Pizza Hut yang paling dekat dengan rumah saya nie...
Meh sini tengok gambar-gambar mak saya...(^___^)
.

.


.


.


.

Ok sekarang kita tengok pulak menu dia....



Pan Pizza "Mommy Dearest"


Triple Platter (BBQ)


Mushrom Sup And Garlic Bread Stick


Double Delight (Ice Cream)


~As for me, makan kat sini memang berbaloi-baloi..sebab jimat masa, tenaga (tak yah nak masak dan bukak buku resepi nak ceri menu-menu western cam gnie..), makanan dia pun sedap. Layanan die pun special ckit berbanding kedai biasa.So, ianya sangat sesuai untuk celebrate special day macam mothers day nie.. ~

~Untuk Mak Saya:- Nie jer lah yang saya mampu buat untuk arnie..Harap mak happy~

~Saya Doakan Mak sembuh sepenuhnya dari penyakit kanser nya dan dapat menjalani rawatan dengan jayanya~


2 comments:

Nava.K said...

What a great way to make your mum happy and to show her the love on this special day to appreciate this special person.

Terbang Bersamaku said...

As for me,all mom's deserve to get an a special occasion for mothers days once a year...Thats was the way to show that we appreciate them..(^_^)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...