Translate

Saturday, May 28, 2011

Nur Kasih The Movie Memang Terbaik.....(^_____^)


 Pada 3.00 petang tadi saya pegi tengok cerita nie dengan dua orang best friend dari zaman sekolah saya...
Semangat untuk tengok filem nie meluap-luap sebab kami bertiga memang minat dengan drama bersiri Nur Kasih..
Lebih-lebih lagi bila filem nie dapat komen-komen yang positif dari kalangan rakan-rakan saya di Fb..
Lepas tengok filem nie , Saya rasa nak bagi 4 bintang daripada 5 bintang...
Filem nie adelah kesinambungan dari Drama Bersiri Nur Kasih yang di siarkan di TV3..
Drama Nur kasih tue di tonton oleh 19 juta penonton(fuhh ramai betul, memang meletup-letup kat tv mase tue..)
Maybe, sebab tuelah filem nie di siarkan pada 19 Mei kot...
Ok , kepada sesiapa yang tak pernah berpeluang nak tengok drama bersiri Nur Kasih kat Tv3 tue,bolehlah baca sinopsis penuh Drama Nur Kasih (Sinopsis Drama Nur Kasih-tv3)
Filem nie memang menyentuh perasaan dan best sangat-sangat..yang penting dalam filem nie terdapat banyak massage dan pengajaran yang ingin di sampaikan kepada penontonnya ianya bolehlah dijadikan sebagai pedoman, panduan dan pengajaran..
Selain daripada itu filem nie boleh dikategori kan sebagai filem cinta yang Islamik tapi tak boring dan ianya jugak romantik...(hehehehe..saya suke...)
Massage yang disampaikan secara mudah dan bersahaja dalam dialog-dialog dan babak-babak dalam Filem nie memang mudah dan senang difahami oleh semua lapisan masyarakat...
Elemen suspen dalam filem nie memang digarap dengan baik,jalan cerita dia pun menarik disamping pemilihan lokasi yang mempunyai pemandangan menarik dan berseni  bagi latar cerita nie...
Sinematografi die memang menarik secara keseluruhan..
*

*

*


~ Meh Layan Trailer cerita  nie~







~Jom Layan Lagu Tema Dia Pulak~







Oh ya, Filem nie hanya ditayangkan DI PAWAGAM SAHAJA. Jadi, marilah beramai-ramai tonton  filem nie ye..


P/s:-Rasa tak puas tengok cerita nie tadi, rasa nak tengok lagi jer....(^____^)








4 comments:

nelly said...

tak tengok lagi~
=='

Terbang Bersamaku said...

tengok jgn x tengok...jgn smpai terlepas pulak..best cerita die, sedih & romantic..

cayrol said...

cer cite cam ner kisahnyer...

Terbang Bersamaku said...

~cerita nie suspens,org yg kt sangka die akn meninggal sbenar x mninggal pun..kisah kesetiaan dan pengorbanan..cerita nie sampai Nur Amina tue dah tua dan dah naynyuk..
nk cerita habis x best lah..awk pegi lah tengok sendiri ye...

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...