Translate

Monday, March 14, 2011

Turn Left Turn Right-Mesti Kena Beli DVD Filem nie


Turn Left Turn Right

Filem nie adalah antara filem ber genre romantic yang saya paling minat...
Kenapa..?
Sebab jalan cerita dia menarik dan sangat-sangat membuat saya tertarik..
Juga tak di lupakan Hero filem nie yang boleh membuat hati si gadis tertawan.. 
Siapa lagi kalau bukan hero kegemaran ku Takeshi Kaneshiro...cute kan die..?(^_*)
Heroin filem nie Gigi Liung...
Filem nie diambil dari novel graphic (manga komik ..) yang di tulis oleh Jimmy Liao...
Pengarah filem nie Jonnie Tao dan Wai Ka-Fai...
Filem nie telah di terbitkan pada tahun 2003 (masa saya form 3..)
Filem nie mengisahkan dua individu yang duduk di sebuah apartment yang sama tapi tidak pernah tahu yang mereka tinggal berjiran..
Mereka saling mencintai dari zaman sekolah dan telah terpisah selama 8 tahun tetapi malangnya mereka tidak pernah meluahkan isi hati (cinta yang terpendam)..
Setelah 8 tahun terpisah akhirnya mereka tinggal berjiran dan sering pergi kemana-mana ke tempat yang sama tetapi tidak pernah dapat sekalipun berjumpa..
Lebih malang mereka tidak pernah tahu yang orang yang di cintainya itu wujud di tempat yang sama malah dekat tetapi mereka tidak berjumpa....
Secara tak sengaja mereka terjumpa di sebuah taman
Si gadis sangat meminati bidang penulisan
Si Jejaka sangat meminati muzik
Dalam pertemuan yang singkat itu mereka sempat bermain Mary Go Round
(Saya nak sangat naik benda nie dari kecik..tapi sampai sekarang tak dapat nak naik...huhuhuhu....)
Pada pertemuan itu mereka sempat betukar-tukar no telefon tetapi pada masa itu hujan lebat jadi kertas yang no telefon yang tertera pada kertasa itu tidak dapat dilihat dengan jelas...
Setelah pertemuan itu mereka terpisah sekali lagi..
Mereka sebenarnya tidak terpisah, tetapi mereka tidak tahu yang mereka tinggal berjiran dan tidak pernah dapat berjumpa walupun mereka berada di lokasi yang sama..
Mereka cuba menghubungi no telefon masing-masing tetapi gagal..
Sebagai tanda kenang-kenangan mereka mengagkut kuda Mary Go Round itu dan di simpan di apartman masing-masing..
Adakah akhirnya mereka dapat bertemu?
Adakah cinta terpendam antara merka akan terjalin?
Atau mungkinkah mereka akan terpisah lagi buat selama-lamanya?
Adakah mereka perlu menunggu 8 tahun lagi untuk berjumpa..?
.
.
.
.
.
Sebenarnya Saya dah tengok cerita nie dah 3 kali kat tv..
tapi rasa tak puas kalau tak der dvd crita nie..
So, saya decide untuk cari dvd cerita nie jugak...
Saya mesti kena dapatkannya jugak!


3 comments:

senyumSOYA said...

waa....suke ngan hero!! smart..heheheh...
try cter ni..
renai shaishin~ konpem nanges~ heheheh

arif fahmi said...

wah mcm best ja cita ni....ending nya mcmna?

Terbang Bersamaku said...

Metilah happy ending kan...hero die kahwin dengan heroinnya..(^___^)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...