Translate

Thursday, August 4, 2011

Puisi:- Ramadhan Kini Kembali.....



Bulan Ramadhan itu bulan yang mulia....
Tingkatkan lah amal ibadah kita bersama...
Agar kita semua mendapat ganjaran pahala...
Perbanyakkanlah sedekah dan berkata yang baik-baik sahaja...
Jauhilah mengumpat dan mengata.....
Jauhilah maksiat hati dan mata...
Jagalah tingkah laku kita...
Agar puasa kita tidaklah menjadi sia-sia belaka....
Malam Lailatul Qadar , malam yang mulia...
Manfaat kan lah ia sebaik mungkin...
Jangalah  ia dibiarkan berlalu begitu sahaja...
Kerana akan datang belum pasti kita lagi kita benyawa...
Belum pasti lagi kita dapat menyambut Ramadhan di masa hadapan...
Jadi hargailah setiap detik saat yang kita lalui ini...
Agar tidak kita sesalinya nanti...
Jadi bersamalah kita memuliakan bulan Ramadhan ini....



P/s:- Puisi ini adalah nukilan sepenuhnya pemilik blog ini (http://merpatiputih88.blogspot.com)...Hak cipta adalah terpelihara, sebarang bentuk penerbitan semula adalah dilarang sama sekali...Gambar adalah hiasan semata-samata yang di ambil daripada Google Image..

11 comments:

Khuzrin Kamarudin said...

Ramdhan lah bulan turunnya mukjizat terbesar...

Awan Biru said...

Sama-samalah kita mengimarahkan bulan Ramadhan ini. Umi sis apa khabar?

Aina said...

Insha Allah. Amin....

ILA HonEyBuNNy said...

best la baca bait2 puisi neh..

sama2 la kita beramal ibadat ramadhan ini...rebut peluang seadanya...

Hizami Rahim said...

yay!
ramadhan dah datang!
huhu.

Muslimin Ibnu Hassan said...

Semoga istiqamah dlm beribadat di bln mulia ini xkira d awl, prtengahan or akhir ramadan. biar istiqamah dan bertambah. Amin...

.m y z. said...

buatlah amal seperti Ramadhan kali ini adalah Ramadhan terakhir kita. selamat berpuasa! :D

Ikbal Rizki said...

Marhaban Ya Ramadhan...

Terbang Bersamaku said...

Khuzrin Kamarudin:- ya betul tue, sama2 lah kita menghargainya...(^__^)

Awan Biru:-yup, sama2 lah kita ye..mk akak mcm tuelah..Dr ckp die mmg kne operate..tp skrg nie kne ulang alik Hosp. wat check up sblum operate..

Aina :- Amin...Selamat berpuasa ya kak aina..(^___^)

ILA HonEyBuNNy:- Biase2 jer puisi nie...huhuhu..
~yup, same2 lah kita ye...(^___^)

Hizami Rahim :- selamat menyabut bulan ramdhan zami..thanks sudi singgah blog picisan nie...hee...(^__^)

Muslimin Ibnu Hassan :- Ya, seelok2nya begitulah..sama2 lah kita ya..Selamat menjalani ibadah pausa di bulan ramdhan yg mulia ini ya..(^___^)

.m y z.:- Yup, betul tue... Selamat berpuasa juga...(^___^)

Ikbal Rizki:- Ahlan Wasahlan Ya Ramdhan...(^___^)

Pak Pis said...

Indahnya...Pak pis kenal blog ni dengan Puisi2 yang indah...tu sebab pak pis suke lepak bace entri kat sini hurmm

Terbang Bersamaku said...

Pak Pis :- terima kasih sbb suka bace entry..rajin2 lah singgah ye...hehehehe...=)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...