Translate

Sunday, August 22, 2010

Hentikan Penguguran Bayi Yang Tak Berdosa

             Sebagai seorang  remaja yang baru menjengah ke alam dewasa, saya rasa sangat terpanggil untuk beri pendapat mengenai isu yang dah boleh di anggap TABOO. Tapi nak buat macam mana. Sekarang memang tengah jadi HOT STORY. Buang bayi atau gugurkan bayi.. sama aje..dua-dua BERDOSA. Tak perlu rasanya saya nak berhujah panjang lebar mengenai dosa & pahala kat sini. Sebab saya yakin semua dah tahu dan dah paham konsep. Dulu masa dekat sekolah (Tadika,Rendah,Menengah,Agama) & masa kat IPT mesti ada belajar benda-benda nie semua. So, janganlah ada suara sumabang yang kata "saya tak tahu pulak gugurkan baby / buang baby nie berdosa". Memang Penipu Besar.Entahlah susah nak cakap. Maybe, masa tue diaorang nie dah tak tahu kat mana nak Story problem dia orang tue sebab TAKUT KENA MARAH, TAKUT DI HINA, TAK TAHU PADA SIAPA NAK MENGADU,TAKUT MASA DEPAN HANCUR (KALAU SAMPAI PECAH TEMBELANG PREGNANT, MESTI KENA BUANG TERUS DARI SEKOLAH/IPT/TEMPAT KERJA).
            Tapi, yang menghairankannya tue masa syok BERZINA tue tak pikir ke semua ni? Mana perginya akal fikiran korang masa tue..? Ilmu dan tatasusila serta moral korang nape terbang mcam gitue jer? Ohh lupa, masa tue dah di rasuk SETAN! So, cinta adalah segalanya bagi korang berdua. Tapi itu ke CINTA? Atau NAFSU? Wahai Gadis Sedarlah kalian bahawa sekiranya cinta hati anda tue betul-betul sayang atau cintakan anda pasti dia takkan rosakkan anda. Malah akan sentiasa melindungi anda, memberi nasihat, teguran yang membina serta kata-kata motivasi pembakar semangat bila anda ada banyak problem. Cinta yang sejati juga tak perlukan "pengorbanan yang boleh menjatuhkan maruah" dan juga bukti cinta ( kalau U sayang I apa yg boleh U bagi kat I?  Apa bukti U, kalau U betul-betul syg kan I?) serta cinta sejati TAK PERLUKAN SEBAB UNTUK JATUH CINTA (tanpa ada agenda tersembunyi).
           Hah, nie gambo-gambo yang menunjukkan cara-cara penguguran bayi (kepada yang belum buat jangan buat) sama-sama kita ambil iktibar. Kalau ada yang dah buat tue janagan ulangi lagi, isaflah sesungguhnya Allah SWT tue maha pengampun,maha pengasih lagi maha penyayang.Nobody's perfect, setiap orang (manusia biasa yang bukan maksum) pasti pernah atau akan melakukan kesilapan atau dosa. Apa yang penting muhasabah diri dan berusaha untuk berubah kearah kebaikan diri sendiri, keluarga,bangsa, negara dan agama.


Antara teknik gugurkan baby yang tak berdosa.. Gambo dari google search..

nie pulak gambo janin baby selepas di keluarkan secara paksa. Sedih..



nie pulak nasib janin nie lepas di gugurkan



Jemput makan...Sup janin untuk kesihatan bersama..
Hina dan kejam sungguh!!!
Sanggup makan daging baby yang tak berdosa!
Kesian baby nie..
So, macam mana sanggup ke..?
Kalau baby anda tue di jual dan di masak sup?

Sepatutnya baby nie dilahirkan dan di besarkan,
dengan penuh kasih sayang dan perhatian,
di beri pendidikan akademik,agama,moral dan sahsiah serta tatasusila yang mencukupi
sebab dia tak berdosa..


Lihat comelkan baby-baby nie..
So, macam gtue jugalah baby-baby yg dah di gugurkan & di buang merata-rata..
Baby-baby nie semua comel...
Tapi di sebabkan perangai parents dia orang yang tak comel..
maka diaorang pun lahir,
diaorang tak salah,
mereka masih terlalu kecil untuk tanggung dosa oranag lain,
berilah mereka peluang untuk hidup..

Ps:-Tiba-tiba pulak teringat serangkap lirik lagu nie..
      "Anak-anak kita kah yang memikul beban kesilapan kita"
-renung-renungkanlah, berfikir sebelum bertindak

E ntry ini adalah luahan hati penulis, credit gambar google image..

3 comments:

ubay said...

kesian bayi ni :(

Terbang Bersamaku said...

Yup, tau xpe..tapi org yg wat nie mungin dah tak berhati perut dan tak berperikemanusiaan dah...

hyemynameisrasyid said...

uish..,kejam.,

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...