Translate

Wednesday, October 16, 2013

WW#19: Harga Rumah







p/s: Cuti-cuti macam nie, survey- survey kejap pasal rumah...sekali tengok harga..pengsan! =__="
Kalau gaji 6k pun dah susah nak beli rumah, inikan pulak kita yang gaji tak sampai 6k..Lagilah haru biru...Kita semua pun memang berimpian nak memiliki rumah, tapi dalam masa sama tak naklah hutang rumah sampai mati pun tak tentu lagi habis bayar ke tak?! Tiap-tiap tahun harga rumah makin lama makin mahal, dan kita sebagai golongan OBB (orang biasa-biasa) hanya mampu berdoa dan berusaha agar dapatlah memiliki sebuah rumah sebelum menjelang tahun 2020!

Sumber gambar: Google image


nota kecil : Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha 1434 H / 2013 M kepada semua umat islam diseluruh dunia..Hari nie saya bercuti, jadi rehat-rehat sahaja...ehehehee..;)

7 comments:

logorithm said...

Memang betul tuh. I yang dah lama bekerja nih pun hanya mampu memiliki flat kos rendah, itupun nasib baik mendapatkannya pada harga lelong.

~AmyLiana86~ said...

rmh skrg ni mmg betul2 mahal..huhu

reenapple said...

Rumah satu pelaburan yang menguntungkan tapi sukar untuk jadi hak milik. Kena berusaha. Dalam dunia ni, tak ada yang datang bergolek. Semuanya kena ada usaha.

Apa3 pun aku harap tercapai impian kau untuk memiliki rumah atas nama sendiri. :)

-Selamat Hari Raya Aidiladha juga_

Namee Roslan said...

makin lama harga mmg makin naik. xtau lah. kalau kita yg fresh grad nk beli umah ni entah bila lah kan.,T_T xpaham term diorang yg kata buat rumah mampu milik ....mana nk mampu takat gaji 3k..rumah harga 500k ?

sobri yaacob said...

ok harga rumah mahai.. wat masa skrg nak beli flat masih x mampu..tq :)

Sobri Yaacob said...

setuju harga rumah sekarang..kalau yg hdup taraf sderhana.memnag x mampu la nak beli rumah :(

Nelly Strange said...

nampak gaya , rumah sewa laa yang kita mampu ye tak ?

>.<

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...