Translate

Sunday, August 19, 2012

Ucapan Raya

         (klik untuk besarkan imej)


Assalamualaikum wbt...

Buat semua pembaca, pengunjung blog http://merpatiputih88.blogspot.com,
saya di sini ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aildilfitri dan Maaf Zahir Batin buat semuasaudara se-Islam ku..
Jika diriku ada tersilap dan salah, ada melukai hati kamu semua sepanjang diri ku ini menulis di blog ini, Jika kamu ada terkecil atau terasa hati, diriku ini ingin memohon ampun dan maaf...
Jua kepada sesiapa yang mengenali diriku secara realiti, jika diriku ada terkasar/terkurang bahasa , tersilap tingkah laku hingga membuatkan kamu semua terasa atau terkecil hati ampun dan maaf jua diriku pinta...

Diriku ingin mengucapkan buat semua sahabat dan saudara se Islam ku agar kamu semua sentiasa bahagia dan ceria hendaknya,
Semoga Aidilfitri ini memberi seribu satu ketenangan dan kebahgaian buat kita semua...

Buat adik-adik sekalian ,nasihaku kepada mu jangan main mercun, takut terputus jari pula, sayangilah tubuh badan kamu itu anugerah dari Illahi...
Jika adik-adik kecil ku, jika kamu hendak beraya mengumpul duit raya dari rumah ke rumah, harap berhati-hati, bawalah sahabat dewasa bersama. Bukannya apa, diriku ini bimbang andai kata adik-adik kena culik oleh orang jahat aka penculik yang memang suka dengan kanak-kanak...


Buat mereka yang telah dewasa, jimat-jimatlah berbelanja dan jangan terlalu boros berbelanja untuk raya,
Takut nanti lepas raya hutang-hutang kamu bertambah pula...
Oh ya, dalam pada kamu berjimat, jangan pulak kamu menjadi si tangaki jering yang kedekut nak beri duit raya pada kanak-kanak yang datang beraya sampai kamu tutup pintu dan tingkap semua,
Bila ada yang ketuk pintu kamu cakap "Takde orang kat dalam rumah"..Alahai peliknya, tiada orang di rumah jadi siapa yang bersuara? rumah boleh bercakap barangkali..?
Juga buat yang akan memandu, hati-hati dijalan raya, jangan pandu terlalu laju, ingatlah orang yang tersayang,sanak saudara yang menunggu rindu untuk bertemu kamu, dan mereka pasti tidak mahu kamu pulang dengan tubuh badan kaku tidak bernyawa kerana kemalanagan dijalan raya...
Pada yang sibuk measak didapur hati-hati semasa memasak ya, bukanya apa takut lah kalau kamu terlalai dan leka sampai rumah hangus dijilat api pula...


Memasak rendang untuk juadah raya,
Kuih raya & duit raya sudah sedia,
Saya nak ucapkan Selamat Hari Raya,
Kalau sudi datanglah ke rumah saya...=)


Selamat Hari Raya Aidilfirti dan Salam Sayang dariku untukmu....(^___^)


p/s: Dah lama tak update blog, busy dengan kehidupan seharian...InsyaAllah lepas nie akan cuba luangkan masa lebih untuk blog nie...ehehehehe..Sambutan raya tahun nie biasa saja, kuih raya buat sendiri ada dalam 7 jenis, ada kek raya...Ingatkan macam nak kongsi resipi rendang daging  atau serunding udang kering yang saya selalau masak setiap tahun...Tapi tak sempat nak taip lagi...huhuhu..InsyaAllah saya kan cuba upload resipi tue kat sini...Sharing is caring kan..?

P/p.s: Sorry ye kad raya kita tak cantik..huhuhuhu.simple giler, doodle kita tue kita lukis guna excel dan touch up sikit guna paint, picmonkey.com dan photoscape..Kita budak baru belajar lukis doodle jadi doodle kita memang tak comel..uhuhuhu..Sorry sekali lagi kerana ada typo error biasalah kita memang selalu salah eja...=,="


4 comments:

Anisa Hang Tuah said...

selamat hari raya =)

Anisa Hang Tuah said...

selamat hari raya =)

محمد رازيق said...

selamat hari raya :) maaf lama dah x blogging. free2, jmput singgah blog.

Terbang Bersamaku said...

Anisa Hang Tuah : Selamat hari raya dan maaf zahir batin juga buat anisa...=)

محمد رازيق: selamat hari raya juga..sy pun dah lame tak blogwalking dna sekarang nie pun dah jarang2 nak update blog..skrg nie baru nk mula semula...huhuhu..=)

insyaAllah ade masa sy singgah sane baca ape yg ade....=)

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...