Translate

Monday, February 25, 2019

I'm Married

Hai semua...
Sebenarnya hujung tahun lepas saya dah kahwin....!
Hehehe...(^___^)
Bukan niat nak berahsia atau tak declare kat blog nie...
Semuanya sebab saya tak ada masa nak update blog...
Serious busy dengan kerja dan hal-hal nak uruskan kenduri kahwin.. bila dah kahwin lagilah busy kan.... Lagi pulak saya takde laptop kat rumah... Laptop memang ada tapi dah rosak... Hurm...Pernah lah update blog guna handphone tapi kurang feel lah dan susah sikit nak taip + upload gambar ke video...hahahaha.. Maybe faktor umur kot... :p
 So nie kebetulan harinie amik cuti, jalan-jalan dan lepak cc (benda yang dah lama tak buat last saya pegi cc zaman remaja dulu... :p)
Actually kita orang nie sebenarnya satu sekolah...(tapi masa nie tak bercakap langsung)
Satu kelas masa tingkatan 4 & 5 dulu...Masa tingkatan 5 saya penolong ketua kelas.. selalu lah catit nama dak-dak yang ponteng kelas & buat bising...
Kelas sebelah-sebelah masa tingkatan 3... ( langsung tak bertegur masa nie)
Kali pertama terserempak masa tingkatan 2... Masa tu kita nagkat meja kerusi dari tingkat 3 ke bawah... Dia kat library sekolah kat tingkat 3... Perhati je kita... Dia kata dia pelik kenapa kita asyik kena angkat meja kerusi je bila ade exam (yelah masa tu zaman kena buli!)..Dia perhati jelah... Tak tegur pun kita & tak tolong pun :p
So macam mana boleh kahwin nie?
Tahun 2010/2011 dia pernah lah chat kita, dan kitaorang pun chat-chat lah... Lepastu dia ajak jumpa.. Banyak kali ajak jumpa tapi kita taknak... Sebab masa tu fikir muda lagi kan.. Niat memang nak fokus kerja je... Sebab masa tu memang busy lah dengan kerja... So malas nak fikir yang serious relationship nie...Sebab tak ready.. Lepastu kitaorang langsung tak contact each other... December 2017 dia chat kita semula...  Bulan Januari 2018 jumpa...Couple & dia ajak kita kahwin....  Bulan 3 merisik + bertunang... Bulan 9 nikah... Bulan 10 bersanding...Sekarang nie dah 5 bulan lebih nikah... Hehehe... Tolong doakan kita orang happy till jananh ye...














Bila ingat-ingat balik kisah kita orang nie macam dejavu pulak... Sebab sebelum nie saya pernah buat puisi  Sketsa bukan cinta pertama  . Bila baca-baca balik kisah kita orang nie sama macam puisi saya... hahahha... Masa saya buat puisi tu tahun 2015...!


boleh baca balik puisi tu kat sini:

http://merpatiputih88.blogspot.com/2015/06/sketsa-bukan-cinta-pertama.html

No comments:

Special Notes For My Dear Darling

"Your love is like an ocean that’s flows into my soul,

Your voice is sweet like music that calms my lonely world,

Your hands is my protection from hurt deep down inside,

I can’t do much without you, I can't go on alone"~merpatiputih88.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...